Apelsinsill

Den söta apelsinsmaken ger en härlig kontrast mot den salta sillen. Snåla inte med apelsinsaft och apelsinskal om inläggningen ska bli lyckad.

Edit: så där. Nu har det blivit en ny bild här! Mycket bättre än det gamla. Gjorde tyvärr inläggningen med femminuterssill denna gången, då vanlig var slut i butiken. Det är ingenting att rekommendera!




Lag
1 dl ättiksprit
1,5 dl vatten
1,5 dl saft av apelsin
2 dl strösocker

Inläggning
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
1 liten morot
10 kryddpepparkorn, grovt krossade
4 nejlikor, krossade
1 lagerblad
4 msk skivad gräslök
4 msk hackad dill
Rivet eller strimlat skal av apelsin

1. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Låt sedan svalna.
2. Skala och skiva morot och rödlök.
3. Varva alla ingredienser i en burk. Häll över den kalla lagen och sätt på lock.
4. Låt stå minst 24 timmar innan servering.

Kommentarer