Rabarbersill

Var över hos min moster i förra veckan och plockade rabarber, vilket hittills resulterat i både rabarbersmulpaj och smält rabarber med yoghurt och mandelfras. Dock var jag ju tvungen att googla för att se om någon försökt sig på rabarbersill, och ser man på, det fanns det. Oväntat nog var det dessutom en riktig höjdare. Sillen är både söt och smakfull. Rabarbern ger den dessutom en härlig färg.



Lag
3 dm rabarber
½ dl ättiksprit
1½ dl vatten
2 dl socker
6 nejlikor
½ tsk vitpeppar

Inläggning
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 liten rödlök

1. Hacka rabarbern i centimetertjocka skivor. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Låt småputtra i några minuter. Själv valde jag att koka sönder rabarbern helt för att kunna provsmaka lagen, även om det rent estetiskt blir snyggare med hel rabarber. Låt lagen svalna.
2. Skär inläggningssillen i centimeterbreda skivor, skiva rödlöken. Varva sill och rödlök i en burk och slå över den kalla lagen. Sätt på lock.
3. Låt sillen stå i kylskåp minst ett dygn innan servering.

Kommentarer