Basilikasill

En krämig och go sill som verkligen smakar basilika. Av de tre sillar jag tog med mig till midsommarfirandet fick denna överlägset bäst respons. En riktig höjdare med andra ord.



Ingredienser
1 burk femminuterssill (420 gr)
3 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 kruka färsk basilika
1 msk pressad lime
Rivet skal av en lime
1 vitlöksklyfta
1 nypa havssalt
1 nypa svartpeppar

1. Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar. Hacka basilikan grovt.
2. Blanda creme fraiche, majonnäs, lime, vitlök, salt och peppar i en bunke.
3. Varva sill, basilika och creme fraiche-blandningen i en burk. Sätt på lock.
4. Låt stå minst ett dygn före servering.

Kommentarer

  1. Har precis gjort det här receptet som veg variant med förvälld aubergine (som du föreslog i chatten för skånskan). Ska bli spännande att smaka i morgon! /jon

    SvaraRadera

Skicka en kommentar