Julsill

Ännu ett recept från pepparochsalt.se. Med lite kanelsmak får den här en extra jul-touch som säkerligen går hem på julbordet.



Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
2 lagerblad
10 krossade kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
2 krm kardemumma
1 kanelstång

1. Värm ingredienserna till lagen i en kastrull till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen i bitar och rödlöken i skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.
3. Slå över den kalla lagen och sätt på lock.
4. Låt stå minst 24 timmar innan servering.

Kommentarer

  1. hej
    Kan man ha den i burkar fram till jul. hur lång hållbarhet har den?

    mvh Monica

    SvaraRadera
  2. Inlagd sill håller länge. Om du använder sill som inte har kort datum ska det utan problem hålla i två veckor. Du "konserverar" i praktiken sillen i en lag av socker och ättika.
    Andra recept, främst för att göra krämiga sillar kan dock ha kortare hållbarhet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar