Hovmästarsill

En god och klassisk sill som passar till de flesta tillfällen. De exakta proportionerna i detta recept är inte så jättenoga. Det viktiga är att vispa in oljan i små doser och att alla ingredienser håller ungefär rumstemperatur, så att såsen inte skär sig. Blanda sen i vinägern till du känner att du har rätt "sting i såsen".


Ingredienser
200 gr avrunna matjesfiléer (ungefär det dubbla i lag)
1 msk dijonsenap
1 msk socker
½ msk vinäger
7-9 msk rapsolja
Ett knippe dill

1. Vispa ihop senapen och sockret tills sockret löst sig.
2. Blanda in lite olja i taget under omrörning, tills du har lagom konsistens på såsen.
3. Hacka dillen i bitar. Vänd i vinägern och dillen och blanda runt.
4. Skär sillen i centimetertjocka skivor och blanda i.
5. Förvara i burk med lock åtminstone ett antal timmar innan servering.

Kommentarer