tisdag 18 juni 2013

Whiskeysill

Nästa midsommarsill för i år. Ett rätt ordinärt recept som smaksätts med en whiskey, gärna en rökig sådan. Jag hällde i en Laphroaig med mycket gott resultat.



Lag
0,5 dl ättiksprit
1,5 dl vatten
2 dl socker
1 tsk krossad vitpeppar
1 tsk rosépeppar
1 tsk krossad kryddpeppar
10 kardemummakärnor
1 lagerblad

Ingredienser
4 cl whiskey, gärna rökig sådan
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 rödlök
Lite grovt hackad gräslök

1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Låt svalna. Blanda därefter i whiskeyn.
2. Skär under tiden sillen i centimetertjocka skivor och skiva löken.
3. Varva alla ingredienserna i en burk. Häll över lagen så att det täcker och sätt på lock.
4. Låt stå minst en dag innan den konsumeras. Gärna längre!


2 kommentarer:

  1. hej! tänkte testa det här, hur mycket whiskey ska en ha i?

    SvaraRadera
  2. Pinsammaste missen. Glömde lägga till whiskeyn i receptet. Har uppdaterat receptet nu. 4 cl är det som gäller.

    SvaraRadera