Wasabisill

Här är ett recept som chefen på mitt förra jobb kom på som en variant på min skärgårdssill med ägg. En blandning av det svenskaste vi har (inlagd sill) med influenser utifrån. Gjorde succé på årets midsommarfirande, men funkar lika bra till jul.



Ingredienser
1 förpackning 5-minuterssill (420 gr)
1 hårdkokt ägg
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
2 msk dill
2 msk gräslök
50 gr wasabitång (finns bland stenbitsromen i affären)

1. Ta ur sillen ur förpackningen, låt den rinna av och skär den i centimetertjocka bitar. Skär ägget i små bitar och hacka dill och gräslök.
2. Blanda alla ingredienser i en skål.
3. Låt stå minst någon minut,men gärna en dag för att dra åt sig smak. Garnera gärna sillen med lite rom eller färsk dill när den serveras.

Kommentarer