onsdag 10 juni 2015

Förbättrad citronsill

Har försökt göra citronsill tidigare, med lyckat resultat. Men den här slår nog alla tidigare försök. Riktigt smarrig!


Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gram)
3 citroner
3 dl strösocker
10 kryddpepparkorn
2 msk hackad dill
2 små morötter
1 liten purjolök
1 liten gul lök

1. Skär sillarna i centimetertjocka skivor. Skär också morötter och purjon i skivor och hacka löken.
3. Blanda den pressade citronsaften med strösockret, blanda runt tills sockret är upplöst.
3. Varva alla ingredienserna i en burk och slå över lagen. Skulle det inte räcka så blanda en klassisk 3-2-1-lag (3 delar vatten, 2 delar socker, 1 del ättiksprit, låt koka upp och sedan svalna) för att fylla upp resten.
4. Låt stå minst en dag före servering.

2 kommentarer:

  1. Hej! Härlig blogg! Ska det vara ättika eller vatten i denna lag eller är det bara citron och socker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara citronsaft och socker. Väldigt annorlunda recept.

      Radera