Honungssill med valnötter

Jag är alltid på jakt efter spännande recept. Alltid. Detta blev jag tipsad om av en läsare och visst verkade det skumt med all vinäger som ska i. Till en början smakade det hela också lite strävt på grund av valnötterna, men efter att ha låtit sillen stå en dag extra så blev den riktigt smarrig. Och lite extra söt av honungen, så klart!



Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
Lite kryddpeppar, nejlika och senapsfrön som kryddning

Ingredienser
1 burk inläggningssill
2 msk balsamvinäger
1 tsl honung
1 dl hackade valnötter
½ hackad rödlök

Gör så här
1. Börja med att blanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Låt sedan svalna helt till rumstemperatur. Blanda i balsamvinäger och honung.
2. Hacka sedan rödlöken och skär sillen i centimetertjocka bitar. Varva tillsammans med valnötterna i en burk.
3. Häll lagen över så att det täcker.
4. Låt stå och dra åt sig. Gärna minst två-tre dagar. I kylskåp så klart!
5. Nom nom nom!

Kommentarer